سرمایه گذاری|کسب و کار| کسب ثروت | عشق | موفقیت | روابط عاطفی|‌ محصولات آموزشی | دوره‌ آنلاین | قانون جذب

خودشیفتگی و نشانه های افراد خودشیفته چیست؟

خودشیفتگی و نشانه های افراد خودشیفته چیست؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1397/04/27 0 نظر

بیماری خودشیفتگی براساس خصیصه‌های روانی و شخصیتی در عشق بیش از اندازه به خود و خودشیفتگی بی حد و حصر شناسایی می‌شود و نوعی اختلال شخصیت است.

خودشیفتگی و نشانه های افراد خودشیفته چیست؟



اختلال شخصیت خودشیفته 


نوعی اختلال شخصیت است که در آن فرد خود را بزرگ و مهم می‌پندارد و به گونه‌ای غلوّآمیز احساس توانایی و لیاقت می‌کند.این بیماران مرکز دنیای خود بوده، از هر جهت ویژه هستند، افاده‌ای و اسم‌پران بوده و در ذهن خود شخص مشهوری هستند. حس خودپسندی و سزاوار بودن، هرگونه نگرانی درباره نیازها، مشکلات و احساسات دیگران را از ذهن آنان خارج می‌سازد. آنان متکبر و تحکم‌آمیز بوده، خود را برتر از دیگران می‌دانند و از دیگران انتظار احترام و تحسین دارند. هنگامی که خود آنان و جهان اطراف‌شان نمی‌توانند انتظارات غیرواقع گرایانه و ناممکن آنان را برآورده سازند، به‌طور شایع دچار ناامیدی می‌شوند.


ملاک‌های تشخیصی DSM-IV-TR در مورد اختلال شخصیت خودشیفته


خود بزرگ بینی (در خیال یا رفتار)، نیاز به مقبولیت، و فقدان حس همدلی به صورت الگویی نافذ و فراگیر که از اوایل بزرگسالی شروع شده باشد و در زمینه‌های گوناگون به چشم آید، که علامت‌اش وجود لااقل پنج تا از موارد زیر است:

احساس خود بزرگ بینانه‌ای به صورت مهم پنداشتن خود داشته باشد (مثلاً در موفقیت‌ها و استعدادهای خود اغراق کند یا بدون آنکه به موفقیت شایسته‌ای دست یافته باشد، انتظار داشته باشد که او را آدم بزرگ و مهمی بدانند
مشغولیت ذهنیش خیالاتی از قبیل موفقیت، قدرت، استادی و ذکاوت، زیبایی یا محبوب و دوست داشتنی بودن در حد نامحدود باشد.
معتقد باشد که «استثنایی» است و تنها سایر افراد (یا موسسات) استثنایی یا رده بالا می‌توانند او را درک کنند یا او باید تنها با این افراد رابطه داشته باشد.
احتیاج داشته باشد که به شکلی افراطی تحسین شود.

احساس محق بودن (entitlement) بکند، یعنی به شکل نامعقولی انتظار داشته باشد برخوردی رضایت بخش و اختصاصی با او صورت گیرد یا افراد خود به خود تسلیم خواسته‌هایش شوند.

 

نشانه های خود شیفتگی

 

حتما بخوانید:  چگونه بر استرس خود غلبه کنیم؟


                                         19 عاملی که برای موفقیت نیاز دارید


در روابط بین فردی استثمارگر باشد، یعنی از امتیازات دیگران برای رسیدن به مقاصد خود استفاده کند.
فاقد حس همدلی باشد، یعنی تمایلی به درک یا شناخت احساسات و نیازهای دیگران نداشته باشد.
اغلب به دیگران حسودی کند یا معتقد باشد که دیگران به او حسادت می‌کنند.
رفتارها و نگرش‌هایش پرافاده و تکبر‌آمیز باشند.


روان درمانی افراد خودشیفته


درمان اختلال شخصیت خودشیفته دشوار است؛ چون اگر قرار است پیشرفتی در کار حاصل شود، بیمار باید از خودشیفتگی خود دست بردارد. روانپزشکانی مثل اتوکرنبرگ و هاینتس کوهوت رویکردهای روانکاوانه را برای اصلاح این بیماران پیشنهاد می‌کنند، اما برای آنکه معلوم شود اصلاً چنین تشخیصی معتبر هست یا نه، و اگر معتبر است بهترین درمانش کدام است، هنوز پژوهش‌های بیشتری باید صورت گیرد. 


برخی بالینگران گروه درمانی را برای بیماران خود توصیه می‌کنند تا آن‌ها بتوانند چگونگی مشارکت با دیگران را یادگرفته و تحت شرایط ایده‌آل، واکنشی توأم با همدلی نسبت به دیگران نشان دهند. وقتی برای کمک به این افراد از رواندرمانی استفاده می‌شود، معمولاً روی خودبزرگ بینی، حساسیت بیش از حد به ارزیابی شدن از سوی دیگران، و عدم همدلی از دیگران تمرکز می‌شود. در شناخت درمانی تلاش می‌شود تا باورهای غلط یا خیالبافی‌های این افراد با تمرکز روی تجربه‌های لذتبخش روزمره و واقعاً قابل وصول جایگزین شوند. 


برای کمک به این افراد در جهت مواجه شدن با انتقاد دیگران و قبول آن، از استراتژی‌های مقابله‌ای، مثل ریلکسیشن استفاده می‌شود. یکی دیگر از اهداف رواندرمانی این است که به این افراد کمک شود روی احساسات دیگران تمرکز کنند. چون این افراد در مقابل دوره‌های افسردگی شدید بسیار آسیب‌پذیر هستند، مخصوصاً در میانسالی، افسردگی آن‌ها نیز مورد رواندرمانی قرار می‌گیرد. با این حال، هرگونه نتیجه‌گیری درباره تأثیر این‌گونه روان درمانی در اختلال شخصیت خودشیفته، غیرممکن است.


دارو درمانی شخصیت خودشیفته


برای بیمارانی که یکی از علایم بالینیشان، چرخشهای سریع خلق (mood swings) است، لیتیوم را به کار برده‌اند. از آنجا که بیماران مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته نمی‌توانند طرد را تحمل کنند و مستعد افسردگی هستند، داروهای ضد افسردگی به ویژه داروهای سروتونرژیک می‌تواند مفید واقع شود

 

زنان خودشیفته

 

حتما بخوانید:  15 مهارت‌‌‌ ارتباطی که برای موفقیت شغلی نیاز دارید​


                     پرسش‌هایی که زندگی‌تان را دگرگون می‌کنند


نشانه های فرد خودشیفته


فرد دارای اختلال شخصیت نارسیستی تمایل دارد تا افکار و رفتارهای زیر را به نمایش بگذارد:

  • حساسیت بالایی در مورد اهمیت به خود دارد.
  •  پیوسته به دنبال توجه و تشویق است.
  •  ارزش و احترام نگذاشتن به احساسات یا عقاید دیگران.
  •  احساس برتری.
  •  اعتقادشان بر این است که آنها باید فقط با افراد با موقعیت بالا ارتباط برقرار کنند، یا هرکسی که احساس می کنند همان میل را با آنها به اشتراک می گذارد.
  •  انتظار کمال داشتن از دیگران.
  •  نظر دیگران باید با انتظاراتشان منطبق باشد.
  •  حساسیت شدید به انتقاد.
  •  احساس قوی بر حق بودن .
  •  تحقیر و پایین کشاندن دیگران برای بالابردن خود.
  •  اغراق کردن دستاوردها و استعدادهای خود.
  •  نیاز به رفتار ویژه.
  •  حسادت به دیگران و اعتقاد به اینکه دیگران به آنها حسادت می ورزند.
  •  بهره برداری از دیگران برای کسب سود شخصی خود.
  •  افکار وسواسی در مورد قدرت، موفقیت، هوش، جذابیت فیزیکی و روابط عاشقانه.
  •  رقابت بیش از حد.
  •  یک مجموعه از ضعف های عمیق ریشه دار.
  •  عبارات خودخواهانه.
  • افراد مبتلا به این اختلال دارای ثبات احساسی نیستند آنها اغلب کوتاهی می کنند و احتمالا از افسردگی رنج می برند.علاوه بر این، آنها انتظار دارند که دیگران با سطح کمال آنها سازگار باشند.

استانداردهای فوق العاده ای دارند که برای حفظ روابط آنها دشوار است این، می تواند بر محیط کار تاثیر بگذارد ؛یک کارمند ناخودآگاه اغلب مرزهای غیر واقعی را برای خود و همکاران خود تعیین می کند.


حتما بخوانید:  20 دلیل برای حذف شکر در رژیم غذایی

نکات نهایی و توصیه هایی برای کمک به درمان فرد مبتلا به اختلال خودشیفته


هیچ داروی رسمی برای درمان اختلال شخصیت خودشیفته وجود ندارد در عوض، بسیاری از بیماران تمایلی به پذیرش اینکه از این شرایط رنج می برند، نیستند و چون آنها نیازی به کمک حس نمی کنند، رفتارهای تلخ خود را ادامه خواهند داد تا آنها و عزیزانشان را تحت تاثیر قرار دهند.

روان درمانی، روش اولیه درمان برای افراد مبتلا به NPD است. این روند آهسته است با این حال، با صبوری می توان به نتایجی رسید ، روان درمانی طولانی مدت به بیماران، فرصتی برای ارزیابی ذهنیت و رفتارهای خود می دهد.

علاوه بر این، می تواند به آنها کمک کند تا به نحو موثر تر به مقابله با مشکلاتشان کمک کنند. اگر شما یکی از عزیزترین افرادی که می شناسید مبتلا به اختلال هستند، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که از وی حمایت کنید.

شما می توانید آنها را تشویق کنید تا به دنبال درمان رفته و با توضیح، مزایای مراجعه به یک درمانگر رشد اختلال NPD می تواند کُند یا متوقف گردد ؛ بیماران مبتلا به NPD ،با دریافت کمک حرفه ای اقداماتی را به سوی خوشبختی و تحقق زندگی واقعی انجام می دهند. هدف این است که مردم به طور کلی بهتر زندگی نموده،و قادر به ایجاد روابط سالم با دیگران باشند.
ایجاد
اعتماد به نفس مثبت می تواند کلید توانایی آنها در ایجاد یک آینده روشن باشد با این حال، همچنین باید یاد بگیرند که فروتنی، منافع مثبتی را به ویژه در حفظ روابط مثبت آنها به ارمغان می آورد.
 

دانلود PDF‌مقاله:خودشیفتگی و نشانه های افراد خودشیفته چیست؟

نظرات

خبرنامه سایت

با عضویت در سایت از مطالب ویژه ، آخرین اخبار ، دانلودهای رایگان و امکانات ویژه بهره مند شوید

به جمع کاربر ما بپیوندید