شخصیتی اجتماعى فراگردى است که انسانها از طریق آن شیوههاى زندگى جامعهٔ خود را یاد مىگیرند، شخصیتى کسب مىکنند و آمادگى عملکرد بهعنوان عضو یک جامعه را پیدا مىکنند. از همان سنین کودکی، بچه از دیگران یاد مىگیرد که چه رفتارى از او انتظار مىرود و او داراى چه شخصیتى است.
اجتماعىشدن فراگردى است که انسانها از طریق آن شیوههاى زندگى جامعهٔ خود را یاد مىگیرند، شخصیتى کسب مىکنند و آمادگى عملکرد بهعنوان عضو یک جامعه را پیدا مىکنند. از همان سنین کودکی، بچه از دیگران یاد مىگیرد که چه رفتارى از او انتظار مىرود و او داراى چه شخصیتى اجتماعی است.
مثال:
کودکى که نخستین بار پا به دبستان مىگذارد، نخستین تماس جدید خود را با یکى از عوامل رسمى اجتماعىشدن، برقرار مىسازد. اما حتى پیش از این نیز، کودک از طریق روابط متقابل غیر رسمى با اعضاء خانواده و همبازىهاى خود، تا اندازهاى اجتماعى مىشود. اگر کودک همان نوع رفتارى را بکند که از او انتظار مىرود، به احتمال زیاد از اقبال و پاداش دیگران برخوردار مىشود. اما اگر کودک به شیوهاى مغایر با چشمداشتهاى گروه رفتار کند، احتمالاً با طرد دیگران روبرو مىشود.
نوع بشر به اندازه کافى از غرایز لازم براى بقاء برخوردار نیست و براى آنکه از صحنه بقاء بیرون رانده نشود، ناچار بوده است که وابستگى به همنوعان خود را فرا گیرد و به گونهاى با دیگران همکارى داشته باشد که بتواند حتى بنیادىترین نیازهاى خود را از این طریق برآورده سازد. آنچه که همکارى و وابستگى متقابل بشرى را امکانپذیر مىسازد، نظامى از الگوهاى رفتارى مکتسب است که همه افراد متعلق به یک فرهنگ در آن سهیم هستند. این الگوهاى رفتارى مشترک یا معیارهاى رفتار، هنجارها نامیده مىشوند. انسان از همان سنین کودکى هنجارهاى تصویبشده فرهنگى را فرا مىگیرد و در فراگرد اجتماعىشدن مىافتد.
مثال:
فرزندان انسان زندگى خود را بهگونهاى یکسره وابسته به پدر و مادر آغاز مىکنند، ولى بهتدریج که رشد پیدا مىکنند، از وابستگى آنها کاسته مىشود. آنها بهتدریج یاد مىگیرند که بسیارى از نیازهاى خود را بهدست خود برآورده کنند و بدینسان، از تعداد درخواستهاى خود از دیگران بکاهند. براى مثال، آنها همین که یاد مىگیرند که بدون کمک دیگران غذا بخورند و قضاى حاجت کنند، از تعداد درخواستهاى خود از پدر و مادر مىکاهند.
انسانها از طریق درونىساختن فراگرد شخصیتی اجتماعى شدن، یاد مىگیرند که چگونه باید نیازهاى زیستى بنیادى خود را به شیوهاى از نظر اجتماعى قابلقبول، برآورده سازند. از این طریق، نیازهائى چون تشنگی، گرسنگى و تمایل جنسی، به شیوههائى برآورده مىشوند که با باورداشتها، ارزشها و هدفهاى پذیرفتهشدهٔ فرهنگى مغایرت نداشته باشند.
آدمِ اجتماعی، آدمی است که از بودن در جمع لذت میبرد و مشخصا قادر است ارتباط خوبی با سایرین برقرار کند. بعضی از مردم به صورت ذاتی این چنین هستند، ولی برخی دیگر باید با تلاش مضاعف این خصلت را به دست آورند. اجتماعی شدن مزایای زیادی در روابط اجتماعی، عاشقانه و حتی روابط شغلی دارد. با ما همراه باشید تا سه روشی را که به شکوفا شدن شخصیتی اجتماعی شما کمک میکنند، بهتر بشناسید.
برای شخصیتی اجتماعى از هر فرصتی برای باز کردن سر صحبت با دیگران میتوان استفاده کرد
با مردمی که همراه شما در صف صندوق فروشگاه قرار دارند، آدمهایی که در محل کار، کنار آبسردکن هستند یا همکلاسیهایتان که در راهروی مدرسه میچرخند، صحبت کنید. یک راه خوب برای شخصیتی اجتماعى، سپری کردن زمان بیشتری از وقت خود با مردم است.
هر زمان که از اتاق خود بیرون میآیید، فرصت مناسبی برای خوشوبش کردن با دیگران است.
هر چه قدر بیشتر سعی کنید سر صحبت را با آنها باز کنید (حتی هنگامی که از کنار دیگران عبور میکنید)، مهارتتان در این کار افزایش مییابد.
مقاله مرتبط:40 نکته در مورد آداب معاشرت با خانم ها
در بیشتر تعاملات روزمره، از شما مجموعهای از سؤالها پرسیده میشود که در طبقهی احوالپرسی مؤدبانه جای میگیرند. مثلا: «حالتون چطوره؟» شما میتوانید خیلی ساده با یکی از عبارات معمولی که غالبا در چنین تعاملاتی رد و بدل میشوند پاسخ دهید، ولی با کمی شخصی کردن پاسخ خود، میتوانید به مکالمه شور و حال بیشتری ببخشید. به آنها بگویید واقعا حالتان چطور است به گونهای که باعث شود مکالمه با سؤالات مشابه ادامه پیدا کند. مثلا: «روزهای از این بهتر هم داشتم. شب گذشته خریدی کردم که خرج زیادی روی دستم گذاشت و اصلا ارزشش را نداشت.»
زیادی خودمانی شدن ممکن است بعضی آدمها را معذب کند و در نتیجه ممکن است گفتوگو از روند هدفمند خود خارج شود.خیلی اوقات فردی که با او صحبت میکنید، اجتماعی نیست. اینگونه افراد همان پاسخهای خودکار و ماشینی را ترجیح میدهند.
در میان صحبتهایتان چیزی را فاش نکنید که تمایلی به بحث در مورد آن ندارید.
مردم دوست دارند در مورد خودشان صحبت کنند. هر چه قدر به زندگی آنها بیشتر علاقه نشان دهید، بیشتر از شما خوششان میآید. یکی از بهترین راهها برای باز کردن سر صحبت، پرسیدن چند سؤال ساده است. برای مثال:
اهل کجا هستید؟
امروز از چه وسیلهای برای آمدن به سر کار استفاده کردید؟
تعطیلات آخر هفته خوش گذشت؟
میتوانید همچنین در مورد لباسهایشان نظر بدهید.
خوب گوش دادن یکی از ارکان شخصیتی اجتماعى است
اگر از کسی سؤالی میپرسید، باید قادر باشید پاسخ او را دنبال کنید. افراد متوجه گوش نکردن به حرفهای آنها خواهند شد. این کار غیرمؤدبانه است و از ایجاد یک تعامل هدفمند و خوب جلوگیری میکند.
مطمئن شوید که حرف فرد به پایان رسیده است، سپس شروع به پاسخ دادن کنید.وسط حرف دیگران نپرید.
مقاله مرتبط:نحوه آداب معاشرت با اطرافیان
برای شخصیتی اجتماعى تن صدای شما در پیشبرد مکالمات تاثیرگذار است
تُن و مدولاسیون صدای شما، در مکالمات روزمره مهم هستند. اگر عجله دارید و میخواهید گفتوگو را به سرعت جمعوجور کنید، مخاطب شما متوجه این موضوع خواهد شد. اگر مضطرب و نگران هستید، کمی زمان بگذارید و به موقعیتی که در آن هستید فکر کنید. صرف کمی زمان و ارزیابی حالت احساسیتان به شما کمک میکند تُن صدای خود را به گونهای تنظیم کنید که لحن غیرمؤدبانهای نداشته باشد.
شرکت در قعالیتها و کلاسهای گروهی راهی مناسب برای شخصیتی اجتماعی شدن است
یک روش خوب برای آشنا شدن و تعامل با مردم، عضو بودن در گروهی است که همه در آن یک علاقهی مشترک را دنبال میکنند. شما میدانید که هر دو از یک چیز یکسان لذت میبرید، بنابراین گفتوگو باید ساده باشد. هر چه قدر سن شما بالاتر میرود، این نوع گروهها محدودتر میشوند، ولی برای هر سنی گروههای مناسب زیادی وجود دارند.
یکی از سادهترین نوع گروههایی که میتوانید در آنها عضو شوید، گروههای مرتبط با تناسب اندام میباشند.
اگر برنامهتان اجازه میدهد، خوب است از کسی دعوت کنید تا شما را برای رفتن به پارک، موزه، بازیهای توپی و یا فعالیتهای دیگر همراهی کند. یکی از موضوعات کلیدی برای اینکه از کسی دعوت کنید تا با شما وقت بگذراند این است که برنامه داشته باشید. اگر بلاتکلیف هستید و نمیدانید چه کاری انجام دهید، ممکن است برنامهتان خوب پیش نرود.
افراد داوطلب در انجمنهای خیریه و رویدادهایی از این دست، معمولا خود افرادی دارای شخصیتی اجتماعی هستند. چنین مکانهایی، محلی مناسب برای این است که مهارتهای اجتماعی خود را تمرین کنید. از چیزی نترسید، فقط به آنجا بروید. همچنین کارهای خیریه، راه بسیار خوبی برای این است که وظیفهی خود را در قبال جامعه انجام دهید و به افراد فقیر و نیازمند کمک کنید.
مقاله مرتبط:چگونه باکلاس باشیم؛ نکته هایی برای شیک برخورد کردن
امروزه خیلی متداول است که مردم در مکانهای عمومی، هدفونهای خود را در گوش میگذارند و به موسیقی گوش میدهند. اگرچه ممکن است گوش دادن به موسیقی حین رسیدن به محل کارتان لذتبخش باشد ولی فرصت گپوگفت با مردم پیرامونتان را از شما میگیرد.
موقع شام به موسیقی دلخواهتان گوش دهید. برای شخصیتی اجتماعی شدن، مردم باید حس کنند میتوانند به شما نزدیک شوند.
شخصیت مغناطیسی عبارتی است برای توصیفِ شخصیت افرادی که به قدری دلپذیر هستند که مردم به سوی آنها جذب میشوند. نخستین گام، لبخند زدن، برقراری ارتباط چشمی و استفاده صحیح از زبان بدن است. حال با افزودن روحیات دوستانه، میتوانید به شخصیت مغناطیسی دست پیدا کنید. اگر بخواهیم مؤلفههای سازنده یک شخصیت عالی را تفکیک کنیم، متوجه میشویم اصل کلام در نگرش افراد خلاصه میشود.
دروناندیشی گامی مهم برای درک نگرشی است که اکنون دارید. روزهای بد را همه دارند، ولی داشتن یک نگرش مثبت باعث میشود از حس و حال بد فاصله بگیرید و حتی روی دیگران نیز تأثیر مثبت بگذارید.
رعایت ادب در محبوبیت و شخصیتی اجتماعی شدن شما نقش دارد
مردم بیشتر ترجیح میدهند با آدمهای مؤدب و خوشرفتار سروکار داشته باشند. یادتان باشد کلماتی مانند «لطفا» و «متشکرم» میتوانند تأثیر بسیاری داشته باشند. همچنین سعی کنید با نگهداشتن درب برای دیگران و یا دستودل باز بودن، شخصیت محترمی از خود به نمایش بگذارید.
به همین دلیل است که والدین از سنین کم میکوشند به فرزندان خود رفتار صحیح را یاد بدهند. «ادب» یار جداییناپذیر شخصیتی اجتماعی بودن است.
مطلع بودن از رویدادهای جاری، بستری مناسب برای موضوعات گفتوگو است. همچنین به روز بودن با دنیای اطرافتان نیز حائز اهمیت است. بنابراین مطالعه یک روزنامه و یا سر زدن به یک وبسایت خبری را، به کارهای روزانه خود اضافه کنید.
برای شخصیتی اجتماعی شدن همیشه آراسته و مرتب باشید
مردم تمایل دارند همنشین کسانی باشند که به طرز معقولی تمیز و مرتب هستند. با مسواک زدن، حمام کردن و پوشیدن لباسهای تمیز به بهداشت خود اهمیت دهید.
تأثیرگذاری یکی از ویژگیهای شخصیتی اجتماعى است. همه کسانی را که روی دیگران تأثیرِ منفی دارند میشناسند. این آدمها کسانی هستند که باعث میشوند افرادی که با آنها تعامل دارند حس ناخوشایندی پیدا کنند. برعکس تأثیرِ منفی، تأثیرِ مثبت است. این افراد آدمهایی هستند که در پاسخ «صبح به خیر»، جوابهای مشتاقانه و دلپذیری دریافت میکنند.
با داشتن رفتاری محترمانه ولی دوستانه، پیرامون اطرافیان خود به شکل مثبتی تأثیرگذار شوید.همیشه خودتان باشید ولی این صفات اخلاقی را نیز بیفزایید:
اندکی حس طنز را چاشنی صحبتهای خود کنید.
با ملاحظه و از خود گذشته باشید.
با وسیع کردن دامنه اطلاعات خود سعی کنید هر چه بیشتر باهوش و تأثیرگذار به چشم بیایید.
دنبال حوزههایی بگردید که احساس میکنید نیاز به رشد و بهبود دارند. این حوزهها میتوانند مربوط به مهارتهای شخصیتی اجتماعی، شخصیت و یا نگرش روزانهتان باشند.
گروه تحقیقاتی و آموزشی کرامت زاده
منبع: wikihow
دانلودpdf مقاله :چگونه شخصیتی اجتماعی داشته باشیم؟
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه تحقیقاتی و آموزشی کرامت زاده می باشد و هرگونه کپی برداری غیر اخلاقی بوده و پیگرد قانونی دارد
طراحی سایت و سئو توسط گروه تخصصی آرمانیک | مشاوره تبلیغات اینترنتی توسط مدیر وب