سرمایه گذاری|کسب و کار| کسب ثروت | عشق | موفقیت | روابط عاطفی|‌ محصولات آموزشی | دوره‌ آنلاین | قانون جذب

احساسات چیست؟چگونه احساسات منفی را ازخوددور کنیم؟

احساسات چیست؟چگونه احساسات منفی را ازخوددور کنیم؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1397/05/09 0 نظر

حالت چهره برخی افراد به غیرقابل درک بودن معروف است، تا جایی که دوستان آنها اعتراف می‌کنند که هرگز نمی‌توانند با نگاه به صورتشان از درون آنها با خبر شوند. اما "لیزا فلدمن" (Lisa Feldman) عصب شناس مشهور می‌گوید که حتی اگر چهره‌ی این افراد گویاتر هم باشد، باز هم درک احساس درونی کار آسانی نخواهد بود.

احساسات چیست؟چگونه احساسات منفی را ازخوددور کنیم؟


احساسات چیست؟

مجموعه ای از حالات مانند، خشم، تنفر، شادی، عشق، اندوه، آرزو، ترس و... احساسات هر فرد را تشکیل می دهند. حرکات کسی که می خندد، برای هر فردی قابل فهم است. ایما و اشاره در سرتاسر جهان معتبر و بیانگر احساسات و عواطف انسان و از ویژگیهای ذاتی وی هستند. وجود احساسات به انسانها کمک می کند که با هم ارتباط برقرار کنند. احساسات بیانگر وضعیت روانی افراد بوده و برای رفتار مناسب در شرایط مختلف بسیار مهم هستند.

احساسات، تغییرات روانی را به وجود می آورند. این تغییرات در مغز ایجاد می شوند و خود را به صورت واکنشهای ارادی دستگاه عصبی نشان می دهند. برای مثال، تپش قلب، یکی از نمونه های بارز تحریکات جسمی است که با احساسات قوی در ارتباط است. احساسات می توانند تحریکات فیزیولوژیکی بدن را افزایش یا کاهش دهند و روی فکر و رفتار تاثیرات منفی یا مثبت داشته باشند. تحریکات احساسی بیش از اندازه یا دائماٌ ضعیف، می توانند بازدهی فرد را کاهش دهند.

احساسات، حاصل فرایند بسیار پیچیده ای هستند که مرکز آنها در قسمتی از دستگاه عصبی به نام "آمیگدال" قرار دارد. اطلاعات، وارد این مرکز شده و تجزیه و تحلیل می شوند و پیامها با سرعت زیاد به قسمتهای مختلف مغز ارسال می شوند.

 

چگونه احساسات خود را کنترل کنید

 

حتما بخوانید :  ذهن آگاهی چیست؟​


 

12 زن موفق ایرانی در دنیا را بشناسید


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

احساسات در مغز چگونه شکل میگیرند

حالت چهره برخی افراد به غیرقابل درک بودن معروف است، تا جایی که دوستان آنها اعتراف می‌کنند که هرگز نمی‌توانند با نگاه به صورتشان از درون آنها با خبر شوند. اما "لیزا فلدمن" (Lisa Feldman) عصب شناس مشهور می‌گوید که حتی اگر چهره‌ی این افراد گویاتر هم باشد، باز هم درک احساس درونی کار آسانی نخواهد بود.

فلدمن، دانشمند فعال در بخش عصب شناسی دانشگاه Northeastern و نویسنده کتاب "چگونگی خلق احساسات" می‌گوید که بسیاری از باورهای کلیدی افراد در مورد احساسات، غلط هستند. درک احساسات درونی افراد از طریق نگاه کردن به چهره‌ی آنها همواره متفاوت است و هیچگاه یکسان نیست و اینکه احساسات پس از رخ دادن اتفاقات برای افراد پدید می‌آیند، صحیح نیست.

اما تصور این دانشمند از احساسات درونی چیست؟ آیا احساساتی وجود دارند که نتوان از طریق کلمات آنها را توصیف کرد؟ وبسایت The Verge در مصاحبه‌ای که با فلدمن داشته، این سوالات را مطرح کرده است.

 
اخیرا ادعا کرده‌اید که احساسات توسط مغز ساخته می‌شوند. این نظریه با آنچه که تا امروز درباره احساسات می‌دانستیم چه تفاوتی دارد؟

نگرش جدید بر این باور است که احساسات برای شما اتفاق می‌افتند. وقتی اتفاقی رخ می‌دهد، نورون‌های عصبی فعال می‌شوند سپس عکس‌العمل‌های کلیشه‌ای غیر قابل کنترل توسط شخص تولید می‌شوند. افراد زمانی که عصبی می‌شوند اخم می‌کنند و زمانی که غمگین هستند لب‌هایشان آویزان می‌شود. نه تنها همه‌ی مردم دنیا این عکس‌العمل‌ها را بروز می‌دهند، بلکه از زمان تولد قادر به شناسایی و درک اتوماتیک این نوع احساسات نیز هستند.

از نظر من، حالت چهره به تنهایی بیانگر احساس درونی شخص نیست. البته این عقیده به این معنی نیست زمانی که  مغز یک حس را تولید می‌کند هیچ راهی برای تشخیص آن حس وجود ندارد. افراد هنگام شادی لبخند می‌زنند و هنگام ناراحتی حالت غمگین به خودشان می‌گیرند. 

منظور من از این حرف این است که بیان حس درونی تنها از یک راه بیان نمی‌شود و ممکن است به شکل‌های مختلفی بروز داده شود. نحوه بیان احساسات قابل یادگیری هستند و زمانی که شخص آنها را بیاموزد، مغز قادر به تولید مجدد و بروز آنها خواهد بود.

شما در گذشته درباره مطالعاتی صحبت کردید که در آن تصاویری از حالت‌های مختلف چهره‌ به داوطلبان نشان داده می‌شد و از آنها می‌خواستید تا حس بروز داده شده از تصاویر را حدث بزنند و البته داوطلبن نیز آنها را اشتباه تشخیص می‌دادند. آیا افراد فرق بین احساسات کاملا متفاوت مانند حس خوشحالی و احساس گناه را تشخیص نمی‌دهند؟

تعجب می‌کنم از اینکه شما فکر می‌کنید حس خوشحالی و گناه متفاوت هستند. من اغلب نیمه‌ی بالایی چهره‌ی دخترم را به داوطلبان نشان می‌دهم، آنها نیز نشانه‌های ناراحتی، گناه و پوچی را در چشمان او می‌بینند اما زمانی که تمام چهره را به انها نشان می‌دهم، دختری بسیار شاد و سرشار از طراوت را می‌بینند.

اگر چهره را به یک صدا یا یک حالت بدنی و یا یک سناریو ترکیب کنید، مطمئنا حالت چهره بسیار مبهم‌تر خواهد شد. در یکی از مطالعات قسمت چهره را از بدن فرد جدا کردیم و داوطلبان مثبت یا منفی بودن حس درونی چهره را تشخیص می‌دانند و نکته جالب اینکه تمامی حدث‌هایشان غلط از آب در می‌آمد. وقتی چهره یک فرد دارای حس درونی مثبت را درون یک موقیت منفی قرار می‌دهیم، مردم نیز حس درونی چهره را منفی تشخیص می‌دهند.

این یعنی تمامی استارت‌آپ‌ها و نرم‌افزارهای کامپیوتری که سعی می‌کنند با انالیز حالت چهره، احساسا درونی را تشخیص دهند، تلاش و تحقیقاتشان بیهوده است؟

با طرز نگرش فعلی که می‌بینیم، مطمئنا اکثر این شرکت‌ها با شکست مواجه خواهند شد. اگر شرکتی قصد ساخت برنامه یا تکنولوژی برای تشخیص اخم، پیشانی درهم رفته به معنای ناراحتی را دارد، امیدوارم موفق باشد، اما به موفقیتشان امید ندارم. اما در صورتی که سیستم‌های کامپیوتری و تکنولوژی‌های به‌کارگرفته شده در این زمینه به شیوه‌ی درست مورد استفاده قرار بگیرند، مطمئنان می‌توانند انقلاب عظیمی در زمینه علم تشخیص احساسات به‌وجود بیاورند. 

 

احساسات


حتما بخوانید : 4 راهکار عمده برای تبدیل شدن به یک شخصیت کاریزماتیک؟​


           هدف گذاری در فروش و روش های  پیاده سازی آن


دانشمندان باید بتوانند حرکات افراد را با دقت بالایی کنترل کنند. بدون شک کنترل حرکات و حالت درونی و بیرونی افراد به تشخیص حس درونی آنها کمک زیادی خواهد کرد.

 همه می‌دانیم که احساسات در دنیا به اشکال مختلفی بیان می‌شوند. آیا می‌توانید درباره ساخته شدن احساسات درونی بیشتر توضیح دهید؟ ظاهرا از نظر شما یک سری احساسات درونی و یک سری احساسات فیزیکی وجود دارند که گاهی اوقات توسط محیط اطراف تحریک می‌شوند. افراد نیز این واکنش‌ها را به اشکال مختلفی از احساسات درونی مانند حس خشم یا گناه می‌بینند. این مسئله را چگونه توضیح می‌دهید؟

مغر همه انسان‌ها به منظور مرتب‌سازی بدن، تکامل پیدا می‌کنند. مغز تصمیم می‌گیرد که منابع خود را در چه بخشی سرمایه‌ گذاری کند. مغز همواره در حال تکامل و تلاش برای تشخیص حس درونی بدن شما به منظور تعیین مقدار انرژی مورد نیاز برای مصرف کردن است. زمانی که احساسات خیلی شدید باشند، مغز از دانسته‌های قبلی خود درباره احساسات به منظور بروز واکنش احساسی مناسب نسبت شرایط پیش آمده استفاده می‌کند

 


عوامل ایجاد احساسات منفی درانسان چیست؟


عمده‌ترین احساسات منفی‌ای که افراد تجربه می‌کنند عبارتند از: ترس، تردید، نگرانی، غبطه، حسادت، خشم، بی‌لیاقتی و احساس عدم کفایت هنگام مقایسه با دیگران. وقتی کودکی مدام مورد‌ سرزنش قرار می‌گیرد در وی ترس، شک و نگرانی ایجاد می‌شود. حتی زمانی که کودک کارهای ارزشمند انجام می‌دهد، باز والدینش خشنود نمی‌‌شوند. در اغلب خانواده‌ها، والدین به‌ندرت محبت یا تایید خود را ابراز می‌کنند و یا به‌ محض اینکه حس کنند کودک در خشنود کردن‌شان کوتاهی می‌کند، عشق و تاییدشان را از او دریغ می‌کنند

 

بااحساسات


 


 حتما بخوانید :​ چگونه فردی باحال و شوخ طبعی داشته باشیم؟


                          40 شیوه برای افزایش انگیزه دانش آموزان


  توجیه کردن

با توجیه و عذر آوردن، از منفی بودن خود دفاع می‌کنید و به خود حق می‌دهید که عصبانی باشید. احساسات منفی تنها زمانی به‌وجود می‌آیند که شما به خود حق می‌دهید که این احساسات را برای خود و دیگران به‌وجود بیاورید.

وقتی در‌مورد وضعیت ناگوار خاصی بحث می‌کنید، با ارائه دلایل مختلف، مشغول توجیه احساسات منفی‌تان می‌شوید. اغلب حین رانندگی با خودتان حرف می‌زنید؛ خودتان را توجیه می‌کنید و به محکوم کردن افرادی که در آنجا نیستند می‌پردازید. توجیه کردن، شب‌ها شما را بیدار نگه‌ می‌دارد.

هرچه بیشتر خود را توجیه و متقاعد می‌کنید که طرف مقابل «بد» است و شما پاک و بی‌گناهید و حق دارید اینگونه احساس کنید، عصبانی‌تر‌ و سرخورده‌تر می‌شوید.

البته شاید موقعیتی ایجاد شده باشد که ناحق است و باعث آزردگی یا عصبانیت شما شده، اما تنها کسی که می‌تواند احساسی را به آن تجربه گره بزند، خودتان هستید. شما می‌توانید انتخاب کنید که احساس بدتان را نگه دارید یا آنرا رها کنید.


  قضاوت کردن


قضاوت‌ کردن یا تمایل به ارزیابی منفی دیگران است. وقتی دیگران را قضاوت کنید، همواره آن‌ها را مقصر خواهید دانست. مقصر دانستن دیگران، توجیهی برای عصبانیت، تنفر و احساسات منفی‌ شما نسبت به آن‌ها می‌شود.
در انجیل متی 1:7 آمده است: «حکم نکنید تا بر شما حکم نشود». با قضاوت دیگران، برای خود احساسات منفی و ناراحتی ایجاد می‌کنید. از هر میزانی که برای سنجش دیگران استفاده کنید برای قضاوت خودتان به‌کار خواهد رفت. وقتی در‌مورد دیگران قضاوت می‌کنید، خود را در وضعیت بالاتری نسبت به آنها قرار می‌دهید، آنها را پایین‌تر از خودتان می‌بینید، که این عمل اغلب باعث برانگیختن واکنش‌های منفی دیگران می‌شود.

اگر طرف مقابل را داوری نکنید، نمی‌توانید از آن شخص عصبانی شوید. فقط هنگامی می‌توانید عصبانی‌ شوید که برای ‌خودتان توجیه کنید که طرف مقابل کاری کرده یا حرفی زده (یا نتوانسته کاری را درست انجام بدهد)، که باعث آسیب شما شده است.

برای حذف قضاوت از زندگی خود، از هم‌اکنون تصمیم بگیرید دیگران را در هیچ موردی قضاوت نکنید. انجام اینکار در ابتدا بسیار مشکل است، اما با تمرین راحت‌تر خواهد شد. فقط به خودتان یادآوری کنید که همه مردم مستحق زندگی با روش و منش خودشان هستند.


  سرزنش کردن


ریشه‌‌ عصبانیت ملامت‌ کردن است. سرزنش خود یا دیگران برای کاری که انجام شده یا انجام ‌نشده باعث تولید احساسات منفی می‌شود.

در حقیقت، نمی‌توان احساسی منفی را برای مدتی طولانی حفظ کرد، مگر این‌که بتوانید فرد یا چیزی را مقصر عصبانیت خود بدانید. درست همانند خاموش کردن یک چراغ، لحظه‌ای که دست از ملامت بردارید، احساس منفی بی‌درنگ متوقف می‌شود.

پادزهر احساسات منفی آنقدر ساده و موثر است که انکارناپذیر است. افرادی که سال‌ها منفی، عصبانی و ناکام بوده‌اند، می‌توانند احساسات منفی خود را به‌صورت آنی با تصمیمی ساده و قدرتمند از بین ببرند: تصمیم به پذیرفتن مسئولیت.



   عصبانیت


دیر یا زود، همه‌ احساسات منفی به یک احساس منتهی می‌شوند: «عصبانیت». نهایت احساس منفی، عصبانیت است. سرانجام ترس‌، تردید، حسادت، غبطه و تنفر به عصبانیت تبدیل می‌شود. این عصبانیت یا به درونتان جاری می‌شود و جسم و روح شما را بیمار می‌کند یا به بیرون جاری می‌شود که باعث سستی و خراب شدن روابط‌ شما با دیگران می‌شود.
تمام افراد ناکام، عصبانی هستند.
افسردگی عصبانیتی است که به درون جاری شده و به‌دلیل عدم‌توانایی شخص در بیان راحت و صادقانه احساسات به‌وجود می‌آید. این حالت، اغلب با احساس عزت‌نفس پایین و ناامیدی شروع می‌شود.

خشم نوعی عصبانیت است که به بیرون جاری می‌شود و به‌صورت درگیری لفظی یا فیزیکی با افراد دیگر برای کاری که انجام داده‌اند یا انجام نداده‌اند بروز می‌کند.

هدف اصلی مشاوره‌های روانشناسی، کمک به افراد برای تجزیه و تحلیل و درک تجربه‌های گذشته است تا احساسات منفی‌ بازدارنده را رها کنند. اغلب افراد هنگام تلاش برای درک علت عصبانیت، کشف می‌کنند که این عصبانیت‌ها از آزردگی ناشی شده‌اند. آنها وقتی قبول کنند که حرف یا رفتار دیگران باعث شده فکر کنند که آزرده شده‌اند، رها کردن عاملی که خشم را زنده نگه داشته و تغذیه می‌کند آسان‌تر می‌شود.
 

 

دانلود PDF ‌مقاله :احساسات چیست؟چگونه احساسات منفی را ازخوددور کنیم؟

مطالب مرتبط

نظرات

خبرنامه سایت

با عضویت در سایت از مطالب ویژه ، آخرین اخبار ، دانلودهای رایگان و امکانات ویژه بهره مند شوید

به جمع کاربر ما بپیوندید