چکیده این مطلب : انتشار : 1396/11/05 0 نظر فرآیند آشنایی پیش از ازدواج از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر از این فرصت به خوبی و در جهت شناخت طرفین استفاده شود (و نه صرفا به خوشگذرانی بگذرد)، احتمال موفقیت در ازدواج و داشتن زندگی مشترکی سالم و بدور از تنش افزایش خواهد یافت.
در ادامه اصولی که باید در دوران آشنایی و پیش از ازدواج در نظر گرفته شود را بخوانید.
فرآیند آشنایی پیش از ازدواج از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر از این فرصت به خوبی و در جهت شناخت طرفین استفاده شود (و نه صرفا به خوشگذرانی بگذرد)، احتمال موفقیت در ازدواج و داشتن زندگی مشترکی سالم و بدور از تنش افزایش خواهد یافت.
در ادامه اصولی که باید در دوران آشنایی پیش از ازدواج در نظر گرفته شود را بخوانید.
-
از آنجا که بیشترین اطلاعات از طریق پرسش به دست میآید لازم است دختر و پسری که قرار است با هم ازدواج کنند آنقدر در طول آشنایی از یکدیگر سوال کنند که نقطه ابهامی در مورد آنان باقی نماند. سوالها باید شامل کلیه مواردی باشد که در ازدواج موثر است. با توجه به فرهنگ رایج لیست سوالات را تهیه و در مواقع مناسب آنها را مطرح کرده و پاسخ بگیرید. مواردی است که در طرف احتمال صداقت نیست. سوالات غیرمستقیم از افراد و منابع دیگر میتواند به واقعیت منتهی گردد. این هنری است که باید دختران و پسران در دوران آشنایی پیش از ازدواج داشته باشند.
نادیده گرفتن نشانه های هشدار یکی از اشتباهاتی است که ممکن است در ازدواج رخ دهد. نمونهای از نشانههای هشدار دهنده عبارتند از:
طرف مقابل از صحبت کردن در مورد گذشته خود اجتناب میکند.
جزئیات سوابق خانوادگی خود را مطرح نمیکند.
مطیع اعضای خانواده خود است و نشانی از وابستگی دارد.
علائمی از اعتیاد در وی مشاهده میشود.
هدایای غیر منتظرهای به طرف خود میدهد.
چشم چرانی میکند و آثاری از روابط با دیگران وجود دارد.
و...
در چنین مواردی توجیه کردن و تحت تأثیر عشق و علاقه نادیده انگاشتن این نشانهها اشتباه است. بحث و بررسی در چنین مواردی ضروری است تا بلاخره به آشنایی و شفافیت منتهی گردد.
یکی از اشتباهاتی که ممکن است در دوران آشنایی پیش از ازدواج انجام گیرد، عجله در سازش است. بسیاری از دختران و پسران تحت تاثیر عوامل مادی یا جنسی و یا موارد دیگر قبل از بررسیهای لازم بسیاری از ارزشها، رفتارها و عادتهای خود را به سرعت در جهت تطابق با طرف مقابل تغییر میدهند. در مواردی که عقاید، باورها و علائق آنان با طرف مقابل همخوانی ندارد وانمود میکنند که تفاهم دارند. عقاید، باورها و علائق خود را نادیده میگیرند و اهمیتی برای آن قائل نمیشوند. مدارا و مصالحه در زندگی مشترک از اهمیت زیادی برخوردار است اما در زمان ازدواج وقتی این سازش زودهنگام و ناپخته باشد تبعات ناخوشایندی خواهد داشت. بعد از ازدواج سازش، مدارا و مصالحه اساس زندگی مشترک توأم با صفا و صمیمیت است ولی در آشنایی پیش از ازدواج تعهدی به طرف مقابل داده نشده در سازش زودهنگام احتمال انجام یک ازدواج ناموفق وجود دارد.
دختر و پسری که میخواهند ازدواج کنند نیاز جنسی در این زمینه موجب میشود که در دوران آشنایی پیش از ازدواج مبادرت به رابطه جنسی کنند. موارد زیادی است که افسون جاذبه جنسی موجب شده است که دختر و پسر در دام یک ازدواج ناموفق گرفتار شوند. بنابراین لازم است از هرگونه پاسخ جنسی قبل از ازدواج پرهیز گردد. با کسی که قرار است ازدواج کنید با صبر و حوصله و بدور از رابطه جنسی برای شناخت اقدام کنید تا فرصتی فراهم گردد که بدون تأثیر جاذبه جنسی و با واقعبینی به شناخت نائل شوید. به عنوان مثال فردی که از نظر اخلاقی در مورد خست، خشم و عصبانیت زیر سوال است تا به پاسخ این سوال نرسیم بررسی ضرورت دارد.
تفاهم در ازدواج لازم است ولی کافی نیست. یکی دیگر از ملازمات ازدواج جذابیت و علاقه و محبت است. جذابیت و به دل نشستن طرف مقابل، شرط یک ازدواج پایدار و با صمیمیت است. به امید آنکه علاقه ایجاد میشود نباید تن به ازدواج داد. حال ملاک است نه امید به آینده.
6.دل نبستن به تغییر و کم شدن مشکلات پس از ازدواج:
تاکید میشود ملاک حال است. دل بستن به اینکه انشاالله مشکلات در آینده کم میشود و این باور که طرف را تغییر میدهم، اصلاح میکنم، میسازم، باوری بیهوده است. سپردن سرنوشت به شانس و تصادف و بنای پایه زندگی بر باورهای غلط عاقلانه نیست. آنهم بنای ازدواج که سودای عمر است. امید دادن تضمین اجرایی ندارد و در اکثر موارد قابل حصول نیست
بسیاری از افراد تحت تاثیر ظواهر مادی، پول، ثروت، ماشین، باغ، قدرت و نفوذ، شهرت و... بدون توجه به سایر عوامل اثرگذار مبادرت به ازدواج میکنند. چنین ازدواجهایی سپردن سرنوشت به دست قضا و قدر است و منجر به تباهی و گرفتاری در باتلاقی میگردد که خلاصی از آن به سادگی میسر نخواهد بود.
مواردی است که قبل از یقین به تفاهم و مناسب بودن طرف مقابل، برای تعهد و قبول ازدواج عجله می کنیم. در چنین مواردی احتمال عدم تفاهم وجود دارد و چه بسا به دنبال آن ناسازگاری و شرایط بسوز و بساز حاکم میگردد.
وقتی در دوران آشنایی پیش از ازدواج در مورد بعضی از عوامل اثرگذار در ازدواج تردیدهایی وجود دارد نباید آن را نادیده گرفت. باید تا رفع تردید و رسیدن به واقعیت به پرس و جو ادامه داد.
انتخاب همسر مناسب میتواند تاثیرگذارترین عامل در داشتن خانوادهای شاد باشد. در زندگی زناشویی حالات متفاوتی وجود دارد. بعضی از خانوادهها در شرایط مطلوبی به سر میبرند و از زندگی زناشویی خود لذت برده و از نظر روانی شاد میباشند، و زمانی که کنار هم قرار دارند بهترین لحظات زندگیشان را میگذرانند. برعکس خانوادههایی هستند که بدترین لحظات زندگی آنان ساعاتی است که در خانه میگذرد و محیط خانه محل مشاجره و ناسازگاری بین زن و شوهر و احتمالا بچهها است.
پس بسیار اهمیت دارد که پیش از ازدواج با انتخابی مناسب به سمت داشتن خانوادهای مطلوب قدم بردارید. نه اینکه عمری را به ناشادی و رنج گذرانده یا مجبور به طلاق شوید.
برای آنکه همسر مناسبی انتخاب کرده و زندگی شاد و خوبی تشکیل دهید موارد زیر توصیه میشود:
1- برای آنکه بتوانید همسر مناسب انتخاب کنید و زندگی شاد و خوش خود را تا پایان عمر حفظ نمایید، به خانوادههایی که در حوزه اقوام و دوستان شما از زندگی شاد و خوبی برخوردارند، مراجعه نمایید و رمز انتخاب همسر مناسب و توفیقات زندگی زناشویی را از آنان بخواهید. مراجعه به چند خانواده و مقایسه عوامل توفیق آنها راهنمایی برای شما در انتخاب همسر مناسب و ادامه زندگی شاد و موفق خواهد بود.
2- به مردان و زنان مطلقه مراجعه نمایید و علل طلاق را از آنان بخواهید و پس از مقایسه از عواملی که شرایط طلاق را فراهم آورده، اجتناب کنید.
3- وضعیت خانوادههایی که نابسامان و آشفتهاند؛ ولی در شرایط نامساعد و ناشادی، زندگی زناشویی را تحل میکنند، بررسی نمایید و پس از کسب اطلاعات مورد نظر ضمن کمکهای لازم به آنان، برای زندگی آینده خود با توجه به اطلاعاتی که به دست آوردهاید با بینش و بصیرت برنامهریزی نمایید. قبل از انتخاب همسر روزی را در نظر بیاورید که احتمال دارد
برای جدایی در جاده پرخطر دادگاه طی طریق کنید و یا الزاما در طول عمر زندگی ناشادی را تحمل نمایید. بنابراین سعی کنید عوامل مشکل ساز در خانواده را بشناسید.
4- قبل از انتخاب همسر، خود را کاملا بشناسید. این که در چه موقعیتی هستید، چه خصوصیاتی دارید، در چه خانوادهای بزرگ شدهاید، شرایط سنی شما چیست، از چه فرهنگی برخورداید و..... مسلما همسر شما باید در زمینههای مختلف هم وزن شما باشد. پس شناسایی او نیز در ابعاد مختلف ضرورت دارد. انسانها خواستهها و نیازهای درونی گوناگونی دارند و تا زمانی که در پی شناخت نیازها و بررسی نقاط قوت و ضعف خود نباشند، با هر فردی در برابر خود حتی بهترین موجود روی زمین دچار مشکل خواهند شد. بنابراین شناخت خود، پیش از شناخت شریک زندگی یا هر کس دیگری ضرورت دارد. حل بحران هویت، یکی از اساسیترین راه ها برای گام نهادن در آغاز یک زندگی مشترک است.
5- در آخرین لحظات تصمیم گیری برای انتخاب همسر، دستخوش احساسات نشوید و در صورت کوچکترین احتمال عدم سازگاری و نامناسب بودن موضوع، به مشاور خانواده مراجعه نماید و مطمئن باشید که به شما در انتخاب بهتر کمک خواهد کرد.
چرا خانوادههای ناشاد که خانه آنها محل جنگ و دعواست، مبادرت به طلاق نمیکنند؟ خانوادههایی وجود دارند که عمری را با یکدیگر به حالت قهر و آشتی و ستیز میگذرانند، ولی حاضر به طلاق نیستند. یکی از علل تحمل این شرایط مشکلاتی است که پس از طلاق وجود دارد. برای مثال:
در جامعه ایرانی زن بیوه به عنوان کالای دست دوم محسوب میشود و داوطلبان ازدواج با زنان مطلقه و بیوه معمولا از شرایط پایینتری برخوردارند، در نتیجه بسیاری از آنان تا آخر عمر تنها میمانند یا همسر مناسب خود را به دست نخواهند آورد.
مساله دیگر وضعیت بچهها است. مادر از نظر عاطفی حاضر به جدا شدن از فرزندانش نیست. پدر نیز به خاط تامین هزینههای زندگی بچهها در کنار مادر مطلقه، حاضر به دادن بچهها به مادرشان نمیباشد.
مشکل دیگر تربیت بچهها در کنار ناپدری یانامادی است که ممکن است مشگلات عاطفی و تربیتی به دنبال خود داشته باشد.
این مسایل و مشکلات روانی و مالی دیگر موجب میشود که بسیاری از زن و شوهر ها با شرایط نامساعد زندگی خود بسازند و به طلاق تن در ندهند زیرا در صورت طلاق، مشکلات بیشتر و شرایط بدتری را باید تحمل کنند. بنابراین دوباره تاکید میکنیم که بهترین راه برای پیشگیری از افتادن در چاه یک خانواده نامطلوب و ناشاد دقت در فرایند تصمیم گیری برای ازدواج و انتخاب همسر و افزایش آگاهی در این زمینه میباشد.
احمدرضا کرامت
گروه تحقیقاتی و آموزشی کرامت زاده
Choosing-a-Spouse
دانلودpdf مقاله :اصول فرایند آشنایی پیش از ازدواج و انتخاب همسر