سرمایه گذاری|کسب و کار| کسب ثروت | عشق | موفقیت | روابط عاطفی|‌ محصولات آموزشی | دوره‌ آنلاین | قانون جذب

17 روش برای جلب مشتری درکسب و کار

17 روش برای جلب مشتری درکسب و کار
چکیده این مطلب : انتشار : 1396/10/11 0 نظر

جذب اعتماد مشتریان یک چالش برای هر کسب‌وکار جدید است و فرآیندی است که نیاز به یک اقدام فوری و سازگار دارد.

17 روش برای جلب مشتری درکسب و کار

 اگر صاحب یک کسب‌ و کار کوچک هستید، احتمالا یکی از فوری‌ترین اهداف شما گسترش آگاهی از محصولات و خدمات‌تان است. تبلیغات و بازاریابی ممکن است در این زمینه بسیار کمک کند، اما برای جلب مشتری ،بهترین طرح‌ها هم اعتماد و وفاداری مشتری را تضمین نمی‌کند.

جلب مشتری و جذب اعتماد مشتریان یک چالش برای هر شغل و  کسب‌ و کار جدید است و فرآیندی است که نیاز به یک اقدام فوری و سازگار دارد. ما سه استراتژی زیر را برای شروع ایجاد اعتماد مشتری بسیار عالی می‌دانیم:

 

انجام دقیق وعده‌ها برای جلب مشتری

اگر شما همواره سعی در انجام به موقع وعده‌های خود داشته باشید به عنوان ارائه‌دهندگان خدمات به مشتریان فوق‌العاده شناخته خواهید شد. 78 درصد از مصرف‌کنندگان یک کسب‌ و کار را به دلیل خدمات به مشتریان ضعیف ترک می‌کنند و به همین ترتیب 59 درصد از مردم هم می‌گویند که اگر برند جدیدی از خدمات به مشتریان بهبود یافته استفاده کند آن را انتخاب خواهند کرد. برای یک شرکت جدید این آمار نشان‌دهنده یک فرصت فوق‌العاده برای رشد است.


شفافیت کامل برای جلب مشتری

این مورد را با یک مثال بیان می‌کنم، به بسته‌بندی غذاهایی که در آشپزخانه شما وجود دارد فکر کنید، احتمالا روی بسته‌بندی ارزش تغذیه‌ای و مواد تشکیل‌ دهنده آن نوشته شده است. شما نیز باید نسبت به محصول و خدمات خود تا این اندازه شفاف و واضح باشید.

یکی از نکته‌های اصلی در این مورد ارائه‌ی نظرات دیگر مشتریان است، به اشتراک‌گذاری آن‌چه که دیگران در مورد محصول یا خدمات شما می‌گویند به کاهش نگرانی‌های مشتریان کمک خواهد کرد. برخی مطالعات نشان داده‌اند که توصیفات مشتری نفوذ زیادی بر کسب‌وکارها اعمال می‌کنند. بنابراین بررسی‌های مصرف‌کنندگان در افزایش فروش شما تاثیر به‌سزایی خواهند داشت.


دریافت بازخوردهای بیشتر برای جلب مشتری

سیستم‌هایی که چرخه بازخوردهای مثبت را چند برابر می‌کنند برای جلب اعتماد مشتریان مفید هستند. به عنوان مثال هنگامی که کسب‌ و کار شما در موضوع بررسی محصول به خوبی عمل می‌کند، باعث جذب مشتریان جدید و فروش بیشتر می‌شود و آن نیز منجر به کسب بررسی‌های محصول جدیدتر و به همین منوال فروش‌های بیشتر و بیشتر می‌شود.

روش‌هایی وجود دارد که کمیت بازخوردها را بیشتر می‌کند، به عنوان مثال، امتیاز خالص پروموتر(NPS) مشتریان را به سه گروه ترویج‌دهندگان، مشتریانی که احتمالا به توسعه شما کمک کنند و مخالفان تقسیم می‌کند و در صورتی‌که تخمین درستی از مشتریان ترویج دهنده داشته باشید می‌توانید بهتر و متناسب‌تر از منابع موجود استفاده کنید.

 

بنابراین ترویج دهندگان بیشتری را برای توسعه پیدا کنید و از طریق بازاریابی دهان به دهان روز به روز جلب مشتری به شما بیشتر هم خواهد شد.

به عنوان یک کسب‌ و کار جدید، یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید انجام دهید ارائه یک تجربه خدمت به مشتریان بزرگ است. خدمت به مشتری فراتر از فروش محصولات و یا خدمات شما است و آن سریع‌ترین راه برای تکرار فروش و جلب اعتماد بیشتر مشتری می‌شود.

اگر خواهان ایجاد اعتماد و اعتبار برای مشتریان تان هستید و می خواهید آنها را حفظ کنید، چند گام در این راه کمک کننده شماست.

 

مقاله مرتبط:8 راهکار متفاوت برای جذب مشتریان جدید 

 

  1. از پیشنهاد دادن راه حل هایی که به مشتری نفعی نمی رساند خودداری کنید

 

گاهی اوقات شما راه حل های درست را در مکان های درست انجام نمی دهید. به جای اینکه به مشتری چیزی پیشنهاد کنید که می دانید با آن ارزشی برایش ایجاد نمی شود و مشتری به دنبالش نیست، سعی کنید همیشه با او صادق باشید.


 

  1. جلب مشتری ،هیچ گاه آینده، مزایا و منافع محصول یا خدمات تان را پیش بینی نکنید

 

مشتریان به دنبال محصولی نیستند که تا حدودی نیاز آنها را بر آورده سازد. به آنها یک روش جامع و بدون تزویر برای بازاریابی محصولات خود ارائه کنید و بگذارید خودشان تصمیم بگیرند که راه حل پیشنهادی شما گره از مشکل شان باز می کند یا خیر.


 

  1. برای جلب مشتری ،قول چیزی را که ندارید به مشتری ندهید

 

بعضی متخصصان فروش بر این باورند که نه گفتن به مشتری درباره درخواست شان دشوار است. به مشتری یک روش معین با ویژگی های معین پیشنهاد دهید که قادر به انتقال ارزش های آن به مشتری در یک محدوده معین باشید. اگر قادر به این کار نباشید، وعده دادن و عمل نکردن به قول تان نزد مشتری پلی برای تخریب برند شماست.


 

  1. برای جلب مشتری پیشنهاد هدیه یا به نوعی رشوه همیشه اخلاقی نیست

همیشه روی اصول اخلاقی بازاریابی خود را انجام دهید و از شیوه های درست آن را به مخاطبان عرضه کنید. مرز و خطوط اخلاقی خود را مشخص کنید، چرا که مشتریان به این موارد آگاهند و قصور در اخلاقیات سبب کمرنگ شدن حس اعتماد مشتریان به شما می شود.


 

  1. جلب مشتری ،ثابت نگه داشتن مراحل اجرای استراتژی ها در همه بخش های یک شرکت است

 

عدم شفافیت حتی منجر به سمی شدن روابط میان کارمندان می شود. اگر این عدم شفافیت ها آشکار شود، تاثیر بسیار بدی برای وجهه شرکت تان دارد.

 

مقاله مرتبط:12 نشانه یک محیط کاری نامناسب

 

  1. جلب مشتری،هنگامی که مسائلی پس از فروش به وجود می آید، عذرخواهی نکنید و خود را مقصر ندانید، بلکه بهتر است اصلاح مشکلات را شروع کنید

 

شما به عنوان مدیر بازاریابی، مسئول اجرای فرآیندهای شرکت تان هستید. پس سعی کنید اشتباهات خود را قبول کرده و سعی در اصلاح آنها داشته باشید.


 

  1. جلب مشتری ، اگر فکر می کنید مشتری تان درباره اخبار دروغی که از شما شنیده ناراحت است، به این فکر کنید که همیشه فضایی برای کسب اعتماد مجدد او وجود دارد

 

کافی است تلاش کنید. بهتر است از این به بعد برای هر چیزی که به مشتری می گویید یک دلیل قانع کننده داشته باشید به طوری که مطمئن هستید او حرف شما را باور می کند. شما پیش از اینکه بخواهید این استراتژی را در پیش بگیرید، لازم است خیلی خوب درباره آن بیندیشید و آن را از زوایای مختلف بسنجید و امتحان کنید. خودتان را جای مشتری بگذارید: «آیا خودم این حرف را باور می کنم؟» ببینید که به سادگی خودتان می توانید قضاوت کنید که آیا من خودم این حرف را باور می کنم؟ با این شیوه مطمئن باشید که اگر خودتان، حرف خودتان را باور کنید از هر لحاظ، مشتری شما نیز حرف شما را باور می کند و به این ترتیب شما یکی از راه های جلب مشتری را آموخته اید.


 

  1.  جلب مشتری،اگر درمورد رقابت صحبت می کنید، همیشه به اصول آن پایبند باشید

 

بعضی بازاریابان فکر می کنند که بازاریابی بهتر یعنی دور زدن رقیبان برای جلو افتادن از آنها. از همه ظرفیت ها و توانایی تان و امکاناتی که مجموعه کاری به شما می دهد، در این رقابت استفاده کنید. در بهره گیری از رقابت، ویژگی ها و استعدادهای تان را بشناسید و از آنها به بهترین شکل استفاده کنید تا بتوانید برنده باشید.


 

  1. جلب مشتری،همیشه محیطی با اعتماد میان اعضای سازمان خود بسازید

این حس را به بیرون از سازمان خود به مشتریان انتقال دهید.


 

  1. جلب مشتری،قول بدهید و همیشه به قول های خود وفادار باشید

 

توجه داشته باشیدکه وقتی حرفی می زنید پای حرف تان بمانید، هنگامی که مزیتی را به مشتری وعده می دهید آن را اجرایی کنید تا اسباب بی اعتمادی مشتری را فراهم نکنید. ماندن روی قول تان یکی از مهارت هایی است که به وسیله آن می توانید به مزیت رقابتی رسیده و سرتان را جلوی رقیبان بالا بگیرید.


 

  1. جلب مشتری،ایجاد حس اعتماد در مشتری

 

اول از همه، اطمینان پیدا کنید که هنگامی که مشتری از شما خرید می‌کند، احساس امنیت دارد. حتی در صورتی که فروش خود را از طریق پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی هم انجام نمی‌دهید، مشتریان باز هم به سایت شما مراجعه خواهند کرد و میزان امنیتی که در سایت شما احساس می‌کنند، نقش مهمی در میزان اعتماد آنها نسبت به برند شما دارد.

به عنوان مثال، اگر با تبلیغات ناخواسته آنها را آزار بدهید، یا فرآیند ثبت خرید و پرداخت سایت شما آشفته و دشوار باشد، در این صورت مشتری نسبت به امنیت و اعتماد به برند شما تردید خواهد داشت. بنابراین، امنیت سایت خود را با گواهی SSL تقویت کنید؛ از گزینه‌های پرداخت قابل اعتماد و معروف استفاده کنید؛ و مخصوصاً نماد اعتماد الکترونیکی یا سایر نشان‌ها و نمادهایی که به نحوی می‌توانند اعتماد مخاطب را افزایش دهند را با افتخار در معرض دید قرار بدهید.

 

مقاله مرتبط:گام های موثر برای تبلیغات در کسب وکار خود

 

  1. جلب مشتری،فعال بودن در رسانه‌های اجتماعی

 

فعال بودن در رسانه های اجتماعی از چند راه برای شما سودمند است:

خود را بیشتر در معرض دید قرار می‌دهید و بیشتر به چشم می‌آیید، نظر مخاطبان بیشتری را به خود جلب می‌کنید و دنبال‌کنندگان شما احساس بهتری نسبت به برند شما پیدا خواهند کرد. هر چه بیشتر روی ابعاد اجتماعی کار کنید، اعتماد مورد نظر خود را سریع‌تر به چنگ خواهید آورد.

یکی از نقاط قوت قرار گرفتن در معرض دید از طریق رسانه‌های اجتماعی، انعطاف‌پذیری این روش است: می‌توانید وقت خود را صرف انتشار محتوا کنید، به تعامل با دنبال‌کنندگان جدید و قدیمی بپردازید، تصویر یا ویدئو ارسال کنید یا با ارائه اطلاعات و اخبار مرتبط، دانسته‌های مشتریان را بروز کنید. نکته کلیدی این است که باید در پلتفرم موردنظر خود عملاً و کاملاً حاضر و فعال باشید.


 

  1. جلب مشتری،خارج از تعهد خدمات‌رسانی کنید و کمتر قول بدهید

 

مصرف‌کنندگان دیگر به مانند گذشته به برندها اعتماد ندارند، و یکی از دلایل این تغییر این است که احساس می‌کنند که زیاد دروغ شنیده‌اند. مشتریانی که این حس را داشته باشند که یک برند آنها را گول زده یا آنها را به بازی گرفته، به احتمال زیاد راه خود را از آن برند جدا خواهند کرد.

در نتیجه، به نفع شما است که برای مدیریت انتظارات مشتریان، کمتر از حد توان خود وعده بدهید و بیش از وعده و قول خود کار ارائه کنید. مثلاً، اگر ارسال یک محصول یک هفته طول می ‌کشد، به مشتریان خود بگویید که ارسال کالا به دو هفته زمان نیاز خواهد داشت. اگر یک کالا حداقل 10 سال کار خواهد کرد، آن را برای 8 سال ضمانت کنید. از این طریق، خودتان را در معرض ریسک زیر پا گذاشتن تعهدات و قول های خود قرار نخواهید داد. (حداقل برای اکثریت مشتریان).


 

  1.  جلب مشتری،خدمات قبل و حین و پس از فروش به مشتری را داشته باشید

 

هنگامی که مشتری در مورد موضوعی با مشکل مواجه می‌شود، اعتماد به شدت در معرض خطر قرار می‌گیرد. اگر مشتریان شما با مشکلی روبرو شوند و خدمات فوری، سودمند و به یادماندنی دریافت کنند، در اینصورت همیشه به برند شما به عنوان یک برند قابل اعتماد نگاه خواهند کرد.

اما اگر نتوانید به این وظیفه مهم خود به درستی عمل کنید، مشتری را برای همیشه از دست خواهید داد و به احتمال قریب به یقین، شهرت خود را نیز متزلزل خواهید کرد. تا می‌توانید روی بخش خدمات مشتریان خود سرمایه‌گذاری کنید. برای حل مسائل فقط به دنبال روش‌های مقرون‌به‌صرفه نباشید؛ اطمینان پیدا کنید که مشتری احساس می‌کند که صدایش شنیده شده و مورد احترام واقع شده است و برای کسب رضایت وی، از هر کاری که از دست‌تان بر می آید دریغ نکنید.


 

  1. جلب مشتری،هویت برند خود را تقویت کنید

تقویت شخصیت و هویت انسانی برند در بازاریابی، تبلیغات و در تعاملات معمول با مشتریان می‌تواند به نفع شما تمام شود. از متن‌ها و پاسخ‌های از پیش‌آماده شده و کلمات سنگین در مکالمات خود استفاده نکنید؛ در عوض، مشتریان خود را تشویق کنید تا از تهدل و خیلی راحت با شما صحبت کنند و درست مثل یک انسان واقعی با آنها تعامل داشته باشید.

همین تغییر کوچک می‌تواند باعث شود که برند شما بیش از آنکه شرکتی به نظر برسد، یک ظاهر انسانی به خود بگیرد و در نتیجه، تصور مشتری از شما را به میزان قابل توجهی بهبود خواهد بخشید


 

  1.  جلب مشتری،ارتباط با مشتریان را افزایش دهید

 

هیچ‌وقت نسبت به مشتریان خود بی‌توجهی نکنید. اگرچه چیزی به نام زیاده‌روی در ارتباطات نیز وجود دارد، اما به عنوان یک قانون کلی؛ هر چه بیشتر با مشتریان خود ارتباط داشته باشید و با آنها گفتگو کنید بهتر است. این به خصوص در مورد مشاغلی که مستلزم ارتباط چهره‌به‌چهره با مشتری هستند، مانند مشاوره یا بازاریابی، مصداق دارد.

 

اهداف و فرآیندهای کاری خود را با شفافیت و صداقت بیان کنید و اگر اشتباهی انجام دادید، خودتان به آن اذعان کنید. اگر جزئیات را برای مشتری روشن نکرده باشید یا مبحث ارتباط دوجانبه در رابطه را نادیده بگیرید، هر اطمینان و اعتمادی که تاکنون ایجاد کرده‌اید از بین خواهد رفت.


 

  1. جلب مشتری،همیشه پاسخگوی مشتریان باشید

 

برند شما همیشه باید به نحوی در دسترس افرادی که به آن نیاز دارند قرار داشته باشد. قراردادن یک شماره تلفن یا کادر گفتگوی آنلاین در صفحات فرود می‌تواند فوراً نرخ تبدیل شما را افزایش بدهد. چرا؟ زیرا مردم با آگاهی از اینکه هر وقت که بخواهند می‌توانند با یک مسئول صحبت کنند، بیشتر احساس امنیت و آرامش خواهند داشت.

اطمینان پیدا کنید که تحت هر شرایطی چندین روش ارتباطی را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهید. به علاوه، اگر فرد خاصی را برای سمت پشتیبانی استخدام کرده‌اید، شماره همراه او را برای استفاده در مواقع اضطراری در اختیار مشتریان خود قرار دهید.

 

اعتمادسازی به سرعت انجام نمی‌شود و کار ساده‌ای نیست، اما این هفت استراتژی شما را در مسیر درستی قرار خواهند داد. پس از اِعمال این موارد، قدرتمندترین استراتژی شما انسجام و استمرار خواهد بود. هر چه شخصیت برند، خدمات مشتریان و محصولات یا خدمات شما منسجم‌تر بوده و تصویر هماهنگ‌تری از برند شما به نمایش بگذارند، وفاداری مشتریان فعلی به شما تقویت شده و شهرت‌تان رشد پیدا خواهد کرد.

 

با این وجود، حتی بهترین استراتژی‌های جلب مشتری نیز برای به ثمر رسیدن به زمان و صبر نیاز دارند. بنابراین، همین الآن باید دست به کار شوید و شروع کنید.

احمدرضا کرامت

گروه تحقیقاتی و آموزشی کرامت زاده

 

دانلودpdf مقاله :17 روش برای جلب مشتری د رکسب و کار

مطالب مرتبط

نظرات

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 13

آخرین دانلود های رایگان

آخرین محصولات

مطالب مرتبط

خبرنامه سایت

با عضویت در سایت از مطالب ویژه ، آخرین اخبار ، دانلودهای رایگان و امکانات ویژه بهره مند شوید

به جمع کاربر ما بپیوندید